tirsdag den 27. april 2010

Scones


5-7 stk.

240 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
50 g smør
1 dl kærnemælk
1 lille revet æble
1 æg til pensling

Kom mel, natron, sukker, bagepulver, salt i en skål. Smulder smørret ned i melet.
Bland kærnemælk og æble i. Sammel dejen.
Kom dejen ud på bordet, tryk den lidt flad (3-4cm). Stik den ud med et glas el. skær med en kniv, dyppet i mel.
Læg dem på en bageplade, pensel med æg og bag dem ved 200° i 12-15 min.

Scones kan varieres med grofthakket chokolade, reven appelsinskal, rosiner eller anden tørret frugt.
Scones med tørrede tranebær (venstre) og chokolade (højre)

1 kommentar:

  1. Uhm, det ser dejligt ud, vil gøre dig kunsten efter med hvederne i dag, tror jeg. God dag - Lavendel

    SvarSlet