Dej:
300 g mel
1 tsk. bagepulver
150 g blødt smør
100 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
Fyld:
50 g sukker
750 søde kirsebær
3 spsk. maizena
4½ dl kirsebærsaft
2 spsk. kirsebærlikør
100 g hakkede mandler
1 æggeblomme
Tærtedejen æltes til en smidig dej og stilles koldt i 1 time. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen ikke vil hænge sammen.
Kirsebærene skylles, tørres og udstenes. Maizena røres sammen med resten af sukkeret og 5 spsk. kirsebærsaft. Resten af saften bringes i kog, og jævnes med den udrørte maizena. Kirsebærene tilsættes og koges under omrøring 1 minut, hvorefter de stilles til afkøling.
Ovnen varmes op til 200°.
Dejen rulles ud og lægges i den smurte form. Dejbunden prikkes med den gaffel og forbages i 20 min.
Likøren røres ud i kirsebærene. Blandingen fyldes i den forbagte tærte, og mandler drysses over.
Overskydende dej rulles ud og skæres i 1,5 cm brede strimler, der lægges som et gitter over tærten og pensles med sammenpisket æggeblomme. Tærten bages i 25 minutter.
Kirsebærtærten hvil er i 4 timer, før den serveres.
Tips: Gitteret over tærten kan undlades. Istedet for kirsebærlikør brugte jeg kirsebærsirup.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar