fredag den 12. februar 2010

Cinnabon's (kanelsnegle)

De er bare lækkere, men ikke slankende ;o) 
Da vi boede i Montana og tog på shopping tur i Billings, kunne vi i the mall købe ny bagte cinnabon. De duftede og smagte vildt godt. Denne opskrift minder meget om dem, men spis dem nu ikke for tit, det kan ikke være sundt.

Dej:                                            
 dl vand                                 
50 g gær                                   
½ tsk. sukker                              
1¼ dl mælk (varmet)
75 g sukker 
75 g smør (smeltet)              
1 tsk. salt                                         
1 æg (let pisket)                               
600 g mel

Fyld:
57 g  smør (smeltet)
170 g sukker
1½ spsk. kanel


Bund:
57 g smør (smeltet)
28 g sukker

Glasur:
75 g smør (smeltet)
270 g flormelis
1 tsk. vanillesukker
3 spsk. varmt vand

Bland vand, gær og sukker sammen. Smelt smør og bland det med mælk, sukker, salt og æg. Bland det sammen med gær blandingen. Tilsæt mel. Lad det hæve til dobbelt størrelse (ca. 1-1½ t).

Slå dejen ned og lad den ligge i 5 min. Rul dejen ud til 37x25 cm. Smør dejen med smeltet smør. Bland sukker og kanel og hæld det over dejen. Rul dejen sammen til en roulade. Skær sneglene ud 12-16stk.
Hæld smeltet smør i en lille bradepande og drys sukker over. Sæt sneglene i panden og lad dem hæve i 45 min. Bages ved 175° i 25min.

Lav glasuren mens sneglene køler af. Bland smeltet smør, flormelis og vanillesukker og til sæt vandet en spsk. ad gangen. Hæld det over sneglene.

Tips: Sneglene kan laves og sættes i køleskabet inden de bages, men ikke mere end 12- 14 timer før. De tages ud af køleskabet og står ude på bordet, mens ovnen varmes op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar