torsdag den 18. februar 2010

Hvid chokolademousse m. hindbær-jorbærtrifli

5 pers

Trifli:
½ vaniljestang
250 g hindbær
250 g jordbær
150 g sukker

Hvid chokolademousse:
200 g hvid chokolade
6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. flormelis
1 blad husblas
1 dl piskefløde

12-18 makroner (knust)

Trifli: skrab kornene ud af vaniljestangen og gem dem til moussen. Kog hindbær, jordbær, sukker og vaniljestangen op, lad det kog i ca. 5 min. Køl det af og fjern vaniljestangen.

Mousse: Hak og smelt chokoladen over vandbad. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Pisk æggeblommerne hvidt med flormelis og vaniljekornene. Rør chokoladen i. Smelt den knugede husblas over vandbad. Rør lidt af chokolademassen i. Rør husblassen i chokolademassen. Pisk føden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.

Læg makroner, trifli og mousse i flere lag i portionsglas.
Lad desserten stå i køleskabet en times tid.

Tips: lav evt. triflien dagen før.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar