fredag den 12. februar 2010

Fastelavnsboller

Boller op, boller ned
boller i min mave

12 stk.
1,4 dl skummetmælk                          
50 g gær                                            
4 spsk. rørsukker                               
1 æg                                                  
1½  spsk.olie                                     
357 g hvedemel                                 
                                                          
Cremé:
2 æg
3 spsk. rørsukker
2 dl skummetmælk
1 vanillestang
1 spsk. mel
evt. syltetøj el. chokolade

Pynt: glasur el. mørk chokolade

Cremen laves af æg og sukker, der er pisket godt sammen. Kom mel, mælk og vanille i og varm langsomt op under piskning til den ”tykner”. Tages af varmen og afkøler, mens dejen laves. 
Gæren udrøres i mælken og sukker, æg, olie og hvedemel kommes i. Dejen æltes blank.


Dejen rulles ud til ca. 40 x 30 cm og skæres ud i 12 ruder á 10x10 cm. Læg fyldet på. Nu foldes hjørnerne mod midten, siderne klemmes lidt og foldes mod midten, bollen vendes forsigtigt og lægges på sammenføjningen på bagepapir under et klæde i 45 min. Bollerne pensles med kold kaffe og bages ved 220° i ca. 10 min.

Kom evt. lidt mørk chokolade på fastelavnsbollerne mens de er varme, så er det ikke nødvendigt at smelte chokoladen, eller lad fastelavnsbollerne køle af og pynt med glasur.

Tips: Dejen må ikke rulles for tyndt ud, den kan briste under bagningen og fyldet vil flyde oven ud. Dejen skal helst være lidt klistret og ikke rullet i for meget mel, det gør det nemmere få bunden til at hænge sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar