fredag den 14. januar 2011

Bagel

30 stk.

1,67 kg mel (skift evt. lidt ud med sigtet speltmel, grahamsmel)
6½ tsk havsalt
50 g gær
8¼ dl lunken vand
6½ tsk sirup
3 æg
80 g smeltet smør
evt. 2-3 håndfuld knækkede hvedekerner

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt sirup, æg, havsalt, smør, og evt. hvedekerner - bland det godt. Rør meltet i og ælt dejen til den er smidig og glat - 4-8 min. i røremaskinen.
Lad dejen hæve i 1-2 timer.

Slå luften ud af dejen og del den i 30 lige store stykker. Form dem til boller og lad dem hvile i 5 min.
Tryk bollerne let flade. Dyb en pegefinger i mel og pres den gennem midten af bollen - så der dannes en ring. Sving bollen rundt om fingeren så hullet bliver større - hullet bliver mindre når brødet bliver kogt.

Sæt brødene på bagepapir og lad dem hvile i 15 min.
Varm ovnen op til 200°C.

Sæt en stor gryde med vand i kog. Tilsæt 1 spsk. sirup. Læg forsigtigt 2-3 bagels i vandet og lade dem koge i 2-3 min.
Tag dem op med en hulske og placer dem igen på bagepapir. Lad dem være eller drys dem straks med det du har lyst til.
Bages i 20-25 min.
Sæt de færdig bagte bagels på en rist og lad dem køle af.

4 kommentarer:

  1. Uhm, bagels er bare så lækre. Jeg har ikke prøvet at lave dem selv.

    SvarSlet
  2. uhm :0) ...
    dem vil jeg prøve
    tak for at dele ..
    kh♥

    SvarSlet
  3. Jeg vil prøve at lave dem med kanel og rosiner ☺ i skal nok få at vide hvordan det går ♥

    SvarSlet
  4. Hmmm synes det lyder lidt besværligt... Men de ser mumse gode ud....

    Måske jeg skulle kast emig ud i det... Har godt nok lovet Luggi at finde en god opskrift på Scones....

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet