2 x 2½ dl glas
1 kg rabarber (ren gjort og i 1 cm stykker)
½-1 kg mørk farin
2 vaniljestænger
Rabarberne kommes i en tykbundet gryde sammen med farin og de flækkede vaniljestænger.
Kogses så langsomt som muligt, uden låg, indtil rabarberne er fuldstændigt udkogte. Marmeladen skal være tyk og ensartet.
Rør jævnligt undervejs, så marmeladen ikke brænder på.
Kommes på skolede og atamon skyllede glas.
Tak for en spændende opskrift - den skal prøves her hos os :-)
SvarSletMadame - det syntes jeg du skulle, men husk den skal stå længe og små koge. Marmeladen skal være tyk.
SvarSletDen er mega go .. jeg har brugt opskriften i flere år . Laver marmelade af ca 10 kg / år .. og den er væk inden feb..
SvarSletGammel opskrift som jeg selv bruger... Smager fantastisk godt 👍👏
SvarSletMin mormor på Færøerne lavede den også (nogen gange også med dadler i) og det smakte himmelsk for os smårollinger som var på ferie deroppe ;-)))
SvarSletTak for hjælpen 😁
SvarSlet