fredag den 28. maj 2010

Medalje med pære og marcipan

En potion medaljer

Fyld:
2 pærer
4 spsk vand
2 spsk sukker
2½ dl fløde
100 g marcipan

Glasur:
125 g flormelis
lidt vand

Pynt: mynte eller citronmelisse

Skær pærerne i små tern. Kog vand og sukker op, tilsæt pærerne og lad det koge i 4-5 min uden låg.
Pærerne drypper af i en si, og lad dem blive kolde.
Pisk fløden til skum. Bland den revet marcipan og halvdelen af pærerne i.

Pynt halvdelen af bundene med glasur og pæretern og evt. et par mynte- eller citronmelisseblade. Dæk den anden halvdel med creme. Læg bunden med glasur øverst.

4 kommentarer:

  1. Tak for opskrifter. Det ser vildt lækkert ud, og måske ikke så svært, som man skulle tro...
    Godt, der ikke er kalorieindhold på opskriften. Så kan man jo ikke vide, om det feder, vel?

    SvarSlet
  2. Som du dog lokker med dine lækre opskrifter. Jeg elsker kager og holder også af at bage. Det går bare ikke - selv den mindste kage springer på sidebenene:-)
    Men uhmmm - de medaljer ser gode ud:-)

    SvarSlet
  3. Det lyder utroligt lækkert! Men jeg er for doven i dag - det bliver kun til en travetur til bageren :-)

    SvarSlet
  4. Det værste ved disse kage (ud over fløden) er det er en let løsning til en lækker kage.
    Selv kagen kan man have liggende i en kagedåse, også er det bare noget fløde og lidt frisk frugt el. marmelade.

    Hvad byder du på uventede gæster? en medalje :o)

    SvarSlet