mandag den 30. november 2009

Lebkuchen



ca. 40 stk.
115 g smør
115 g lyst rørsukker
1 æg
115 g mørk sirup
400 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tks. salt
1 tsk. ingefær
½ tsk. nellike
½ tsk. chili pulver


Smør og sukker røres til en gylden og luftig masse. Tilsæt ægget og den mørke sirup. Sigt mel, bagepulver, salt, ingefær, nelliker og chili-pulver i skålen. Med en træske røres ingredienserne sammen til en stiv dej. Drys bordet med lidt mel og ælt dejen, til den føles glat. Dejen skal hvile koldt i mindst en ½ time, men kan godt ligge natten over.

Dejen rulles ud til 5 mm tykkelses og standes ud med evt. en hjerteform. Kagerne bages ved 180° i 8 - 10 minutter.

Kagerne afkøles og overtrækkes med smeltet chokolade. Hvid, lys og mørkt chokolade er alle gode til lebkuchen. Pynt evt. med kagerne med dekorative mønster af en anden chokoladetype, med chokoladekrymmel eller hvad du har lyst til.

Lebkuchen smager godt - chilien og chokoladen er gode sammen. Det giver en sødme med et pift.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar