Honningkage skal der til i julen. Denne honningkage er god som små snitter overtrukket med chokolade, eller som en lagkage lagt sammen med smørcreme eller abrikoskompot.
Opskriften på en bradepande på 30 x 40 cm
607 g honning
566 g farin283 g smør
5 tsk. kanel
3 tsk. nelliker
3 tsk. ingefær
2 tsk. anis (kan udelades)
1092 g hvedemel
3 tsk natron
3 tsk. hjortetaksalt
1,2 dl vand
evt.:
100 g mandler
100 g sukat
100 g pomeransskal
100 g rosiner
Kom honning, farin og smør i en gryde og smelt det sammen. Mens det køler af, røres kanel, ingefær, nelliker og anis i. Så kan krydderierne trække lidt i sukkermassen. Skold, smut og hak mandlerne og bland dem i sammen med hakket sukat, pomeransskal og rosiner, hvis det vælges at putte dem i.
Bland mel, natron og hjortetaksalt og rør det i dejen sammen med vandet.
Kom dejen i en bradepande med bagepapir.
Bages ved 175° i ca. 45 min.
Læg et fugtigt viskestykke omkring kagen og ind i en pose - gerne i 1-2 uger. Så bliver honningkagen fugtig, lige som den skal.
Kagen kan flækkes og lægges sammen med smørcreme, orangemarmelade eller abrikoskompot. Derefter overtrækkes den med chokolade, enten som en hel kage eller som små firkanter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar