lørdag den 9. januar 2010

Familien sok


Hele familiens nye sokker. Når jeg strikker sokker/strømper er det sjældent at to par bliver ens. B, V og J's sokker er alle strikket på en pind 3 og her har jeg strikke det første stykke af hælen i rib. Bo går oftest i hjemmestrikkede strømper, så han er god til at sige, om det virker eller ej, når jeg kommer til at finde på noget nyt.
Efter at have strikke strømper de sidste par år, er jeg kommet frem til at en hjemmestrikket strømpe sidder godt når der er:

rib hele vejen ned til hælen
første del af hælen er rib
den del af kilen som lukkes af er i rib
rib på oversiden af foden
glat strik på undersiden af foden

Strømperne til A og H er strikket på pind 4, så det går stærkt. A's sok har ikke rib i hælen, som H's sok og sidder derfor mere løs omkring hælen.

Det at strikke sokker er som regle noget jeg gør, når vi køre lange ture eller når jeg er imellem ikke har andre strikkeprojekter. Lige nu er jeg noget træt af at strikke sokker, men har stadig ikke fået købt garn til den vest jeg vil strikke, så der bliver nok slået op til et nyt par sokker i aften ;o)

1 kommentar:

 1. hej søde henriette
  nu fik jeg lidt tid til at kigge ind i på din hjemside. tusind tak for jule kortet, vi tænkter på jer. hvordan går det med arbejdet ? arbejder du aften ? kan jeg ringe om formiddagen ? ind imellem har jeg nogle formiddage fri og så har ofte tænkt på at ringe skriv lige om hvornår det passer. jeg håber i har det godt hils Bo og børnene
  mange varme tanker
  knus
  ingrid

  SvarSlet