fredag den 15. januar 2010

Kanelsirup

½ l vand
250 g lys el. mørk muscovadosukker
3 kanelstænger a ca. 5 cm
1 spsk glukosesirup

Kog vand, sukker og kanelstænger ved svag varme indtil sirupen begynder at blive tyk. Alt efter hvor kraftig smag, der ønskes, kan kanelen tages op efter kortere eller længere tids kogning eller de kan blive i sirupen og kommes med i flaskerne. Husk at flaskerne skal være skoldede og skyllede i atamon.
Kanelsirupen er helt fantastisk i en kop kaffe om det er en almindelig kop kaffe eller en café latte. Den er også rigtig god oven på en stak pandekager.

6 kommentarer:

 1. har lavet den gode kanel sirup, men kan ikke forstå efter nogle dage blev den helt krystaliseret.

  SvarSlet
 2. Øv.....Jeg har ikke nogen forklaring på hvorfor, og finder jeg en, vil jeg straks fortælle det videre.
  Ingen af de sirupper jeg har lavet har krystaliseret. Min kanelsirup, som jeg lavede i december, er stadig fin.

  SvarSlet
 3. håbede du havde en god ide til,hvad jeg ku lave anderledes,men jeg prøver en gang til, smagen er jo helt utolig lækker.

  SvarSlet
 4. Min kanelsirup er ikke så tyk som det sirup du køber. Om det kan spille en rolle, at det bliver kogt for meget ind, ved jeg ikke. Men prøv igen, det er en lækker sirup. Jeg har bestemt at den er en sirup, jeg helst skal have stående.

  SvarSlet
 5. Jeg har lavet vanillesirup, som i første omgang krystalliserede. Anden gang kogte jeg det lidt mindre og så blev det fint. Jeg tror at det begynder at tro, det skal være bolcher når det bliver for varmt. Måske er det sådan, man laver kandis.

  SvarSlet
 6. @Hanne Du kan med fordel varme din sirup op igen.

  SvarSlet