mandag den 25. januar 2010

lap ved lap ved lap

Efter lang tids pause har jeg igen fået gang i mit quilting. Dette lap quilt (tæppe til skødet), startede jeg på for laaang tid siden. I mellem tiden har jeg dog syet et stort tæppe til yngste mand.
Mønstret på denne quilt hedder "Trip around the world" og er syet med 1¼" (31,75mm) strimler. Når det hele så er syet sammen og skåret op og syet sammen igen, bliver kvadraterne ¾" (19,05mm).

Når jeg laver tæpper, foregår det altid i tommer. Det gør jeg fordi jeg har lært at quilte i tommer. Det hele startede en dag i 1996. Den gang boede vi i Bozeman, Montana, USA. Jeg var helt grøn i den hjemmegåendes liv, så der skulle ske noget. Jeg tænkte at når jeg nu var her i staterne, hvor der syes mange quilte, ville jeg lære det.

Lidt udenfor Bozeman ligger, der en lille quilteshop, "Quilting in the country", der faldt jeg bare til. Det var nogle fantastiske mennesker, der kom der ude. Der var en dejlig ro og en masse snakken over symaskinerne. Butikken var i et lille udhus og quiltkursuserne var inden for i Jane Quinn's hus. Vi sad i 2 rum tæt på hinanden og nogle gange fyldt vi også inde i stuen. Fantastisk sted, der var en kanon atmosfære......

Der brugte jeg meget af min tid de følgende 2 år. Det var også en af de steder jeg skulle hen lige inden vi skulle flyve hjem til Danmark igen. Jeg sidder helt og kommer til at savne Jane Quinn og hendes dejlige væsen. Det er ved at være 12 år siden, vi rejste hjem.

2 kommentarer:

  1. Det lyder til en spændende oplevelse du har har haft derover. Et flot tæppe ellers.

    SvarSlet
  2. Det var nogle spændende år - underligt at jeg stadig kan save forskellige personer og ting fra Montana - selv om jeg ikke kunne drømme om at bo andre steder end her :o)

    SvarSlet