mandag den 18. januar 2010
Marmorkage
250 g mel
240 g sukker
3 æg
125 g blødt smør
1,25 dl mælk
1-1½ spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Form: springform 20cm med rand-indsats
Rør sukker og smør blødt og hvidt. Rør æggeblommerne i. Tilsæt mælk. Sigt bagepulver og vaniljesukker i melet og bland det i dejen.
Pisk hviderne og vend dem i med let hånd.
Tag 1/3 af dejen fra og bland kakaopulveret i.
Smør en form og drys den indvendig med mel. Hæld halvdelen af den lyse dej i, derefter den brune dej og til sidst den lyse dej. Rør forsigtigt rundt med en ske, for at danne marmorering i kagen.
Kagen bages ved 175° i ca. 40 minutter. Tjek med en strikkepind om kagen er gennembagt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar