mandag den 18. januar 2010

Marmorkage


250 g mel
240 g sukker
3 æg
125 g blødt smør
1,25 dl mælk
1-1½ spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Form: springform 20cm med rand-indsats

Rør sukker og smør blødt og hvidt. Rør æggeblommerne i. Tilsæt mælk. Sigt bagepulver og vaniljesukker i melet og bland det i dejen.
Pisk hviderne og vend dem i med let hånd.
Tag 1/3 af dejen fra og bland kakaopulveret i.
Smør en form og drys den indvendig med mel. Hæld halvdelen af den lyse dej i, derefter den brune dej og til sidst den lyse dej. Rør forsigtigt rundt med en ske, for at danne marmorering i kagen.
Kagen bages ved 175° i ca. 40 minutter. Tjek med en strikkepind om kagen er gennembagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar