150 g blødt smør
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
5 æg
150 g mel
75 g maizena
1½ tsk. bagepulver
600 g rabarber
lidt salt
175 g sukker
50 g finthakkede mandler
1 spsk. citronsaft
Oven varmes op til 180°. Formen smøres. Rabarberne gøres i stand og skæres i 4 cm lange stykker.
Smør, sukker og vaniljesukker røres godt sammen. 3 æg deles i hvide og blomme. 2 hele æg og æggeblommerne røres sammen med smørret. Mel blandet med bagepulver og maizena tilsættes.
Dejen lægges i formen, rabarberstykker fordeles over og trykkes lidt ned. Kagen bages i 25 minutter på midterste rille.
Æggehviderne piskes halvstive med salt. Sukker tilsættes lidt ad gangen og hviderne piskes meget stive. Mandler og citronsaft tilsættes. Marengsmassen fordeles på den forbagte kagen, som bages færdig i 20 minutter.
din kage ser bare så lækker ud. jeg prøver lige opskriften i aften, håber det er ok.
SvarSlethilsen birthe
Selvfølgelig - klø du bare på :o)
SvarSletnu er den både bagt og smagt.
SvarSletDen er blevet godkendt af familien, der siger at både flødeskum og cremefraice kan anbefales.
lækker kage.