søndag den 23. maj 2010

Rabarber...........

Vildt - fantastisk - skønt - lækkert
Trillebøren blev helt fyldt op. Der var ikke plads til de sidste, så de måtte ligge ovenpå :o)

Gæt en gang hvor mange kilo rabarber mon der bliver ud af sådan en bør fuld???
Der måtte hjælpemidler til for at få høsten i fryseren. Det var også lige før at jeg ikke kunne bære det hele på en gang.............hi hi

Det bedste af det hele og det som gør det værd at bruge 2 timer på at høste og ordne rabarber (fik hjælp, ellers var der nok gået en time mere) er de ting der kan laves ud af rabarber:

Rabarber suppe, kompot, marmelade, grød, sirup og mange forskellige kager

Jeg fik 11 poser i fryseren. En pose bliver brugt i morgen til rabarbersuppe. Hver pose har ca. 1kg rabarber skåret i små stykker - det gør det nemt at tage en pose op og bruge den til f.eks. en rabarberkage.

Jep, 12 kilo renset og i små stykker.

4 kommentarer:

  1. Hvor er du flittig! Jeg ville nok også fryse, hvis jeg havde en stor familile, men som det er nu, glæder jeg mig over dem lige NU - så må det være æbler eller appelsiner til vinter!Men vi er helt enige, hvor er der mange ting, de kan bruges til! prøv også i en grøn salat - eller stegt på panden med løg til kød.

    SvarSlet
  2. Sikke en god idé at du lægger portioner af rabarber i fryseren! Jeg må da have anskaffet mig nogle rabarberplanter - i går fik jeg vafler med rabarberkompot, og det var bare så lækkert.
    God 2. pinsedag til dig!

    SvarSlet
  3. Hvor ser det godt ud....jeg er grøn af misundelse.

    Jeg elsker alt med rababer, men har ingen i haven.
    Jeg har ikke køkkenhave desværre....øv øv, men måske man skulle plante nogle i staudebedet...

    SvarSlet
  4. Lavendel - jeg vil prøve at stege det på panden sammen med løg.

    Madame - rabarberkompot er også bare lækkert. Jeg blander nogle gange en liter vanilieis med kompot, mmmm

    Strikkeentusiasten - jeg kan ikke undvære mine rabarber, så hvis du har plads........

    SvarSlet