Juleaften, nej hvor er du sød så skal alle folk ha' risengrød.
Det er ikke i alle hjem der bliver serveret risengrød juleaften, men ris á la mande bliver serveret i de fleste hjem. Og hvad er ris á la mande uden en god kirsebærsovs, en god hjemmelavet kirsebærsovs skal der til. Jeg skal ikke lyde for hellig, for jeg plejer at købe en. Men jeg fald over denne opskrift og har prøvet den. Den er bare god og nu kommer der ikke købt kirsebærsovs på bordet her i huset.
400 g kirsebær (uden/med+60g)
1 vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang
160 g sukker
1½ + 1 dl vand
2 spsk. maizena
1 spsk. kirsebærlikør/kirsebærsaft
Halver vaniljestangen på langs, og skrab frøene ud. Kog vaniljestang og -frø, stjerneanis, kanelstang, sukker og 1½dl vand op.
Tilsæt kirsebærrene, og lad dem koge under læg, indtil de er møre, ca. 10 min.
Rør maizenaen ud i ½ dl koldt vand, og bland den i kirsebærrene. Kog sovsen i endnu 1 minut.
Tilsæt kirsebærlikøren, når kompotten er blevet lunken. Tag vaniljestang, kanelstang og stjernanis op.
Servers sovsen kold, kan den bruges som kompot i stil med abrikoskompoten. Lundes den, er den god oven på ris á la manden.
Det lyder super lækkert, tak for opskriften og rigtig Glædelig Jul, Stine;)
SvarSlet