En fedte mad med sukker på, høre også til julen ( for nogen). Jeg er ikke en af dem, men det er resten af familien. Så hvert år laves der krydderfedt med fedtegrever.
500 g spæk (flomme er bedst)
1 løg
2 æbler
1 tsk. timian
1 tsk. salt og friskkværnet peber
Spækket skæres i små tern og smeltes i en gryde ved svag varme. Efterhånden som fedtet smelter hældes det af igennem en sigte over i en anden gryde, som stilles ved svag varme. Når fedtegreverne er gyldenbrune og sprøde lægges de på fedtsugende papir og drysses med salt.
Æbler og løg kommes i det smeltede fedt sammen med timian og salt og peber og koger til de er godt møre.
Fedtet sies og koges op for at fjerne rester af vand. Der ligges et lag fedtegrever i bunden af nogle passende skåle og fedtet hældes i uden at forstyre fedtegreverne for meget.
Æbler og løg kommes i det smeltede fedt sammen med timian og salt og peber og koger til de er godt møre.
Fedtet sies og koges op for at fjerne rester af vand. Der ligges et lag fedtegrever i bunden af nogle passende skåle og fedtet hældes i uden at forstyre fedtegreverne for meget.
Det er vigtigt at fedtet ikke flyttes imens det stivner da det ellers kan skille og blive grynet.
Det er smag og behag hvor mange løg og æbler du skal bruge, men bare tag rigeligt det kan ikke skade.
Det er smag og behag hvor mange løg og æbler du skal bruge, men bare tag rigeligt det kan ikke skade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar