torsdag den 10. december 2009

Rullepølse

Noget som jeg forbinder med jul, er at der bliver lavet rullepølse. Det er den eneste tid på året vi selv laver vores rullepøles, hvorfor ved jeg ikke for den er god. Måske skulle det laves oftere.

1 slag af svinebryst

Salt-sukker lage
2 l vand
80 g sukker
320 g salt

Fyld
1 løg
1 spsk. salt
2 tsk. peber
3 tsk. allehånde
2 tsk. koriander
1 spsk. sukker

Kogelage
timian, presille, laurbærblad
1 mørk øl
1 løg med 3 hele nelliker stukket i
10 peberkorn

Spræng slaget. Kog salt-sukker lagen op og lad det køle af inden slaget kommes i. Læg en tallerken på slaget, så den holdes nede i lagen. Stil det ind i køleskabet i 1-2 døgn.

Hak løg i multihakkeren sammen med krydderierne. Fordel løg og krydderierne på slaget. Rul og snør rullepølsen.

Rullepølsen kommes i en gryde, der er stor nok. Dækkes kun lige med øl tilsæt krydderierne og evt. lidt vand. Kog rullebølsen ved svag varme i 1½-2 timer og lad den trække i 1 time i suppen, før den sættes i pres. Stil den i køleskabet i et par dage.

Velbekommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar