De sprøde skorper smager skønt med ost eller syltetøj. De er også gode til at sende med i madpakken.
20 store - 40 små
2 dl kogende vand
3 dl havregryn
1 dl mælk
25 g gær
50 g blødt smør
1½ tsk. salt
1 tsk kardemomme
100 g grahamsmel
170 g hvedemel
Hæld kogende vand over havregrynene, og lad dem køle af. Tilsæt mælk, gær, smør, salt, kardemomme og grahamsmel. Rør det hele sammen. Ælt dejen færdig med resten af melet og lad den hæve i ca. 45 min.
Ælt dejen let, del den i 10-20 kugler. Tril dem til ovale boller. De skal efterhæve en ½ time. Bages øverst i ovnen ved 225° i ca. 15 min. Lad dem køle lidt af og del dem. Tør dem ved 200 °i 15 min. Vend dem og sluk ovenen, lad dem blive derinde til eftertørring.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar