Rugbrød med sylte og en gang sennup eller peber og eddike, hvis man kommer norden fjords fra.
Kogelage
1 løg med 5 hele nelliker stukket i
3 laurbærblade
persille
1 gulerod
1 persillerod
6 enebær
12 peberkorn
2 tsk. salt
Kryderiblanding
½ løg
1 spsk. salt2 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. allehånde
½ tsk. nellike
½ tsk. muskat
1 bl. husblas
Kom skanken i en gryde og hæld vand ved, så det kun lige dækker. Bring gryden i kog og skum. Tilsæt løg, krydderier og rodfrugterne og kog ved svag varme i 2-3 timer.
Pil kødet af benene. Tilsæt løg og krydderier. Smag sylten til og kom den i passende forme. Si den varme suppe og kog den ind til ca halvdelen. Udblød og smelt husblas og rør den i den indkogte suppen. Hæld suppen over kødet, så den netop dækker. Stil sylten i køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar