lørdag den 26. december 2009

Marcipanstænger


2 stænger
Dej:
1 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
1 æg
1 spks. sukker
½ tsk. groft salt
300 g hvededmel

Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
2 dl mælk
1 spsk. mel
korn fra 1 vaniljestang

200 g marcipan
perlesukker
mandler

Dej: Lun mælken og hæld den i en skål. Rør gæren ud og tilsæt de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med til med film eller viskestykke. Stil dejen til hævning i ½ time.

Creme: Rør alle ingredienserne sammen i en gryde. Varm blandingen op under piskning og kog cremen i 1 min., stadig under omrørning. Afkøl cremen.

Kom dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 og rul dem ud eller rul den ud til en lang stang (2 á 25x35 cm eller 1 á 25x70 cm).
Fordel cremen på dejpladen og riv marcipan oven over. Rul dejpladen sammen fra den lange side til en "roulade". Del "rouladen" i to (hvis der kun er rullet en stang ud) og læg dem på bagepladen med sammenføjningen nedad. Skær et dybt snit på langs i hver "roulade" og tryk dem ud til brede maricpanstænger. Drys med perlesukker og mandler. Bag marcipanstængerne midt i ovnen ved 225° i ca. 20 min.
Stængerne kan fryses også lunes inden de serveres.

Tips: Hvis der ligger lidt blødt nougat og venter på at blive brugt, er marcipanstængerne et godt sted at bruge det. Riv nougat hen over det revet marcipan, det giver et ekstra pift til stængerne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar